De beslissing

Een tante was bezig met het schrijven van diverse verhalen, gedichten en recepten. Ik had haar aangeboden om voor haar de teksten na te lopen op spel- en stijlfouten. Zo was een samenwerking geboren. Tegelijkertijd had deze tante contacten met de Nederlandse tv-kok Mathijs Vrieze. Toen twee boeken van de tante tijdens een boekpresentatie gepresenteerd werden, reikte Mathijs de eerste exemplaren uit. 
Later hoorde ik dat Mathijs een nieuw kookboek ging uitbrengen. Daarop heb ik hem aangeboden om de eindredactie te verzorgen voor hem. Gelukkig vond hij dat ook een goed idee. Dus daarna heb ik mij laten registreren als kleine zelfstandige en ben ik aan de slag gegaan. 

Dus, sinds 2011 ben ik nu zelfstandige in bijberoep zoals dat heet. Maar vanaf september 2014 wordt mijn bijberoep mijn hoofdberoep. Door een reorganisatie op het werk moest ik gaan bedenken wat ik in de toekomst wilde gaan doen. Nou, dat is eigen baas zijn! Dus, wagen we de grote sprong. In deze blog probeer ik bij te houden wat ik op mijn pad van zelfstandige tegenkom. Natuurlijk zowel de leuke als de minder leuke dingen. En hopelijk kan ik zo anderen inspireren als zij (nog) twijfelen om ook de vastigheid van een baan op te zeggen en op avontuur te gaan. Dat is hoe ik het zie, een avontuur. En dan eentje waar ik met heel veel zin in ga stappen! 

Thu, 26 February